Wat is het PEP?
arrow_drop_up arrow_drop_down

PEP het Persoonlijk Efficiency Programma

Wat is PEP®?

PEP staat voor Persoonlijk Efficiency Programma. Het is een uiterst krachtige, in 1983 in Zweden ontwikkelde combinatie van workshops en individuele coaching op de werkplek. De PEP aanpak van efficiënt werken is gebaseerd op internationale best practices en PEP trainingen worden in meer dan 30 landen gegeven.


PEP helpt deelnemers om effectiever te werken. Daarmee bedoelen we niet alleen efficiënter werken, maar ook transparant en overdraagbaar. Ook helpt het PEP programma medewerkers om werkstress, deadline-hugging en onnodige fouten te reduceren. Kortom, ze bereiken met minder moeite meer en beter resultaat.


Wat levert PEP op?

De effecten van een PEP training zijn heel goed aantoonbaar. Investeren in PEP verdient zich zeer snel terug, zowel voor uw organisatie als voor de deelnemers. Kijk voor meer informatie op onze resultaat pagina.


Wat houdt het PEP programma in?

In onze PEP trainingen leren de deelnemers :

  • Hun werkgewoonten te verbeteren
  • Hun fysieke en digitale werkplek beter te organiseren
  • Effectieve technieken voor werkplanning en taak-management te gebruiken
  • Onderdeel van het programma is ook:
  • Beter omgaan met verstoringen en interrupties
  • Email-druk hanteren
  • Efficiënt en transparant elektronisch archiveren
  • Geavanceerd gebruik maken van software, zoals Outlook, Lotus Notes, Groupwise, Zimbra, Mac OS X, iOS (iPad) en dergelijke.


Dit kan uitgebreid worden met compacte extra onderdelen, zoals samenwerken in teams en afdelingen, efficiënt vergaderen, snellezen, delegeren en opvolgen, efficiënt samenspel tussen manager en secretaresse.


Voor wie is PEP bedoeld?

Tijdens een PEP training houdt de consultant twee workshops en bezoekt dan over een periode van enkele maanden iedere deelnemer enkele malen op de werkplek. Hierdoor is een zeer sterk op de individuele medewerker toegesneden aanpak mogelijk. Wij zien dan ook een grote verscheidenheid aan professies in onze trainingen: managers, technici, secretaresses, wetenschappers, administratief medewerkers, sales medewerkers, iCT’ers, HR staven, (para)medisch personeel, beleids- en uitvoeringsambtenaren en vele andere beroepsgroepen.


Ik heb maar 1 of 2 medewerkers voor PEP, kan dat ook?

PEP kan prima als individuele coaching worden ingezet. Wij hebben daar veel ervaring mee, neem contact op voor een concreet voorstel.

We gebruiken cookies